Lallemand Belle Saison to szczep dedykowany dla piw w stylu saison. Szczep przystosowany do fermentacji w wysokich temperaturach (do 35°C). Profil jest owocowy, przyprawowy i świeży, charakterystyczny dla piw w stylu farmhouse.
Drożdże Lallemand Munich Classic Wheat Beer Munich Classic to bawarski szczep do piw pszenicznych (hefeweizen) wyizolowany specjalnie aby wydobyć charakterystyczne cechy tego stylu - aromaty banana i goździka. Pozwalają uzyskać pełniejszy profil piwa niż głęboko odfermentowujące drożdże WB-06.
Szczep dedykowany do piw o niskiej zawartości alkoholu; profil lekko estrowy owocowy, może pojawić się aromat fenolowy i alkoholi wyższych. UWAGA!! Ze względu na zwiększoną możliwość zakażenia piwa o niskiej zawartości alkoholu, zaleca się szczególne środki higieny podczas całego procesu produkcji. Data minimalnej trwałości: 27.07.2019
Drożdże suche, górnej fermentacji, uniwersalne, nadają się do wszelkich mocnych piw (o dużej gęstości brzeczki) typu ALE, IPA, Porter, Russian Imperial Stout. Drożdże fermentują w neutralny sposób, nie dodają żadnych aromatów, uwydatniają smak i aromat użytego słodu, chmielu i innych dodatków.
Specjalne drożdże górnej fermentacji, wyróżniające się zdolnością do wytwarzania ostrych, korzennych, wręcz pieprzowych aromatów w gotowym piwie. Dobra tolerancja na wysokie stężenia alkoholu w piwie - nawet do 11,5 % obj - czyni z drożdży Safbrew™ T-58 znakomity produkt do fermentacji mocnych piw, zawierających wiele różnorodnych składników (słody,...
French Saioson, głęboko odfermentowujący szczep nadający charkterystyczne przyprawowo-pikantne nuty oraz lekko owocowy profil. Produkuje piwa rześkie, dobrze pijalne, nie uwydatnia alkoholowych nut. Doskonałe do piw typu Saison, Farmhouse Ale, Belgian IPA.
Filtrator z oplotu pozwala skutecznie filtrować zacier. Wykonany ze stali nierdzewnej i mosiądzu, przystosowanych do kontaktu z żywnością. Długość 60 cm pozwala na przeprowadzenie sprawnej filtracji. Odpowiedni do nakręcenia na standardowy kran do pojemnika fermentacyjnego z gwintem 3/4''.
Słód pale ale jest używany jako słód podstawowy w bardzo wielu rodzajach piw w szczególności Ales.
Słód Pilzneński Weyermann® - może stanowić do 100% zasypu
Słód Pilzneński Castle Malting - może stanowić do 100% zasypu Barwa: do 3,5 EBC