Słód zakwaszający Acid Castle Malting Barwa:6-12 EBC.
Słód pilzneński jest odpowiedni jako baza do wszystkich rodzajów piw.
Pszeniczne piwo górnej fermentacji z osadem drożdżowym ("hefe" – drożdże). Wyraźne zapachy przyprawowe goździka, gałki muszkatołowej , a także owocowe przypominające dojrzałe banany, gruszki.
Pożywka Vitamon Combi dla drożdży winiarskich i piwowarskich Do prawidłowego rozwoju drożdże poza źródłem cukru potrzebują także witamin, związków azotowych i fosforowych. Dodanie pożywki polepsza proces fermentacji i poprawia jakość końcowego produktu. Dawkowanie 10g/ 20-30L
Jęczmień prażony Viking Malt jest nieczynny enzymatycznie - nie wpływa na BLG brzeczki. Najczęściej dodawany po negatywnej próbie jodowej. Wnosi posmaki palone oraz pogłębia kolor piwa.
To piwo jest naprawdę uwodzicielskie i niezwykle pijalne. Grejpfrutowa goryczka, złożony aromat chmielu Mosaic i innych amerykańskich chmieli, połączony ze starannie dobraną kompozycją słodów sprawią że będziesz chciał warzyć kolejne warki.
Pszeniczne piwo górnej fermentacji w którym typowe aromaty goździka i bananów mieszają się z aromatami amerykańskich chmieli.
Łuska ułatwia filtrację, ale należy ją wcześniej namoczyć tak by nie wypływała na powierzchnię zacieru. Szczególnie zalecana przy zasypie ze słodem żytnim lub pszenicznym. Stosuje się około 100-200g na 25L zacieru.
Cukromierz - MULTIMIERZ 3W1 (25cm) z wyraźną skalą do pomiaru stężenia cukru w moszczu, brzeczce piwnej, nastawie wyrażoną w OG (Original Gravity, ang. gęstość początkowa), a także w g/l oraz w potencjalnej zawartości alkoholu (%). W zestawie skala dla określenia zawartości cukru w BLG. Nietłukąca menzurka wykonana z plastiku o wysokiej przeźroczystości....
Piwo to brało udział w konkursie "Piwo jakiego jeszcze nie było" organizowanym przez browar Warsztat Piwowarski