Ładowanie...
Słód Carahell® Weyermann® to słód karmelowy jasny, niezbędny do produkcji piw lekkich i bezalkoholowych: wnosi barwę i treściowość, trwalszą pianę i mocniejszy, słodowy aromat. Do 30 % zasypu, zwykle jednak stanowi do 15% (Hefe-weizen, Pale ale, Maibock). Barwa: 20-30 EBC, Ekstraktywność 77%
Słód Carafa® Special I Weyermann® produkowany jest z jęczmienia pozbawionego łuski, dzięki czemu nie wnosi do piwa cierpkości i goryczy. Nadaje ciemno brązowy kolor oraz złożony kawowo-czekoladowy aromat. Szlachetny dodatek do piw ciemnych w stylu: Stout, Porter, Alt, Bock, Schwarzbier, "Salvator". Może stanowić do 5% zasypu. Barwa: 800-1000 EBC
Słód Whisky 35ppm wędzony najlepszym szkockim torfem. Idealny do produkcji whisky lub jako dodatek do piw specjalnych. Wysoka zawartość fenoli: 30-45 ppm. Barwa:2,5-4,5 EBC.
Podstawowy słód produkowany metodą podłogową z najpopularniejszej angielskiej odmiany jęczmienia browarnego Maris Otter. Szeroko stosowany w angielskich browarach do klasycznych górnofermentacyjnych stylów takich jak bitter, stout, mild, pale ale. Nadaje niezwykle intensywny i wyraźny słodowy aromat gotowemu piwu.
Słód karmelowy używany w celu poprawy pienistości oraz utrzymywania się piany. Zastosowanie słodu Carapils w zasypie podnosi również odczucie pełni w gotowym piwie. Barwa: 3-5 EBC
Słód czekoladowy ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). Barwa 350 - 450 °EBC
Słód pilzneński jest odpowiedni jako baza do wszystkich rodzajów piw.
Słód pale ale jest używany jako słód podstawowy w bardzo wielu rodzajach piw w szczególności Ales.
Słód Pilzneński Weyermann® - może stanowić do 100% zasypu
Słód Pilzneński Castle Malting - może stanowić do 100% zasypu Barwa: do 3,5 EBC