Ładowanie...
Drożdże Nottingham to angielski szczep drożdży cechujący się wysoką wydajnością oraz szerokim zastosowaniem. Drożdże dzięki swojemu neutralnemu profilowi mogą być użyte do fermentacji piw w wielu różnych stylach. Odporność na trudne warunki stwarza możliwość fermentacji w wyjątkowo niskich temperaturach, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie profilu...
Drożdże o czystym profilu podkreślające słodowy i chmielowy charakter piwa. Flokulacja: średnia do wysokiejOdfermentowanie: 73-77%Temperatura fermentacji: 15,5 - 22 st. CTolerancja na alkohol: 11%
Szczep ten pozwala uzyskać treściwe piwo o słodkawym finiszu.
Szczep do produkcji piw dzikich (bretowych).
Uniwersalny szczep używany do fermentacji piw w stylu Saion oraz wielu innych belgijskich piw z charakterystycznych owocowym, przyprawowym i cytrusowym profilem. Szczep uwydatnia przyprawy i chmiel. Charakteryzuje się wyjątkowo głębokim odfermentowaniem. Może być używany do dofermetowania piw o wysokim ekstrakcie.
Polecane do piw w stylu: Traditional and Historical English IPA, English Pale Ale, Robust Porter, Foreign Stouts
Gozdawa drożdże piwne U.S. WEST COAST 10 g Szczep górnej fermentacji dedykowany dla piw amerykańskich, podobne do US-05. Niska zawartość estrów. Temperatura fermentacji 16-24°C, optymalna 18-22°C, Flokulacja wysoka. Tolerancja na alkohol 7,4%. Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić,w temperaturze 27°C +/- 3°C
Gozdawa drożdże piwne BAVARIAN WHEAT 10 g
Drożdże górnej fermentacji stworzone specjalnie dla piw pszenicznych w stylu bawarskim: Hefeweizen, Dunkelweizen, Weizenbock (Koźlak pszeniczny). Drożdże wprowadzają do piwa nuty estrowe i estrowo-fenolowe typowe dla piw pszenicznych (aromat bananów i goździków).
To jeden z najbardziej podstawowych szczepów drożdży do lagerów - używany przez tysiące browarów na całym świecie do dolnej fermentacji, pochodzący z instytutu Weihenstephan w Niemczech - teraz dostępny w wersji suchej, w saszetkach 11, 5 g
Szczep szeroko stosowany przez komercyjne browary w Europie. Skutecznie odfermentowuje gęstą brzeczkę (nawet pow. 20°Blg). Szczególnie polecane do piw w stylu Dortmunder.
Uniwersalne drożdże górnej fermentacji do produkcji różnych gatunków piw (np. piwa pszeniczne typu belgijskiego, piwa Trappistów). Safbrew™ S-33 dobrze znoszą wysokie stężenia alkoholu - nawet do 11% obj.