Ładowanie...
Szczep do piw pszenicznych o wybitnie owocowym charakterze Data minimalnej trwałości: 30.08.2019
Szczep pochodzący z północnych Niemiec polecany do tradycyjnych piw górnej fermentacji, neutralny profil smakowy, niska produkcja estrów, szeroki zakres temperatur
Uniwersalny szczep górnej fermentacji o niskiej produkcji estrów, szeroki zakres temperatur stosowania
Neutralny smakowo szczep pochodzący z Wielkopolski, tradycyjnie używany do produkcji piwa Grodziskiego Data minimalnej trwałości: 05.01.2019
Czysty i świeży w smaku szczep uwydatniający w gotowym piwie chmielowość jak również i słodowość. Polecany do wszystkich amerykańskich piw typu ale Data minimalnej trwałości: 26.01.2019
Tradycyjny norweski szczep pochodzący z miejscowości Voss. Pozyskany dzięki uprzejmości Sigmunda Gjernesa. Daje piwa bogate w aromaty owocowe
Szczep dedykowany do wytrawnych piw górnej fermentacji w stylu west coast. Neutralny profil smakowy współgrający z amerykańskimi chmielami, szybka praca i wysokie odfermentowanie, dobra flokulacja. Data minimalnej trwałości: 12.01.2019
Bardzo pylisty szczep do piw w stylu New England IPA, daje przyjemny, zbalansowany profil owocowych estrów, podkreślając jednocześnie mocne chmielenie aromatycznymi odmianami chmielu. W niższych temperaturach fermentacji może dać silny profil fenolowy Data minimalnej trwałości: 26.01.2019
Drożdże o czystym profilu podkreślające słodowy i chmielowy charakter piwa. Flokulacja: średnia do wysokiejOdfermentowanie: 73-77%Temperatura fermentacji: 15,5 - 22 st. CTolerancja na alkohol: 11%
Szczep ten pozwala uzyskać treściwe piwo o słodkawym finiszu.
Szczep do produkcji piw dzikich (bretowych).
Uniwersalny szczep używany do fermentacji piw w stylu Saion oraz wielu innych belgijskich piw z charakterystycznych owocowym, przyprawowym i cytrusowym profilem. Szczep uwydatnia przyprawy i chmiel. Charakteryzuje się wyjątkowo głębokim odfermentowaniem. Może być używany do dofermetowania piw o wysokim ekstrakcie.