Korkownica została wykonana z wysoce wytrzymałego tworzywa sztucznego.
Korek naturalny walcowy aglomerowany 23x38mm z nadrukiem. Opakowanie 10 szt
PARAMETRY TECHNICZNE Średnica wlotu: 16 cm Średnica wylotu: 1,6 cm
PARAMETRY TECHNICZNE Średnica wlotu: 22 cm Średnica wylotu: 3 cm
Kostki dębowe nadają smak leżakowania w dębowej beczce. Dawkowanie około 2g/litr. Leżakowanie około 3 miesięcy.
Termometr ciekłokrystaliczny samoprzylepny wskazuje temperaturę powierzchni, do której jest przylepiony.
Pirosiarczyn sodu - dezynfekcja, odkażanie, konserwacja.
Pojemnik fermentacyjny z pokrywką 30l Fermentor posiada atest PZH dopuszczający go do kontaktu z produktami spożywczymi Doskonały do fermentacji i przechowywania piwa, wina itp. Z powodzeniem zastąpi pojemniki szklane.
Pojemnik fermentacyjny z pokrywą, rurką i kranem 30L Fermentor posiada atest PZH dopuszczający go do kontaktu z produktami spożywczymi Doskonały do fermentacji i przechowywania piwa, wina itp. Z powodzeniem zastąpi pojemniki szklane.
Temperatura fermentacji 15-32°C.Optymalna 20-30°C.Tolerancja na alkohol do 17,7%.Przy zastosowaniu pożywki winiarskiej 10g ma 50 litrów, bez pożywki 10g na 25 litrów.Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 30°C +/- 3°C.
Rurka do rozlewu z zaworkiem grawitacyjnym