Wysokoalkoholizująca mieszanka została opracowana tak, aby wytwarzać jak najmniej niepożądanych i ubocznych produktów fermentacji.
Informacja o dostępności tel. 81 743 89 15.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 2 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,05 zł.
Wysokoalkoholizująca mieszanka została opracowana tak, aby wytwarzać jak najmniej niepożądanych i ubocznych produktów fermentacji.
Rozpuścić bardzo dokładnie cukier:
7 kg w 21 l - temperatura początkowa 25-28°C, czas fermentacji 4-5 dni , uzysk do 17%
8 kg w 22 l - temperatura początkowa 26-28°C, czas fermentacji 6-7 dni , uzysk do 19%
Przed zadaniem drożdży należy mocno wymieszać nastaw celem jego dobrego natlenienia i prawidłowego namnożenia drożdży.
Wsypać mieszankę bezpośrednio do nastawu i dokładnie wymieszać 1-2 minuty.
Zalecana temperatura fermentacji 20-30°C - Optymalna 25°C.
W czasie fermentacji wydziela się ciepło i zwiększa temperaturę nastawu o kilka stopni w stosunku do tem. otoczenia.
W niższych temperaturach fermentacja zwalnia.
Zawartość opakowania: drożdże, odpowiednio zbilansowana pożywka, witaminy. Dzięki zawartej pożywce nie jest wskazane dodawanie zewnętrznych pożywek, witamin - mniej dodatków = mniej ubocznych produktów fermentacji co daje nam czysty destylat w smaku i zapach.
Po każdej fermentacji zaleca się wyklarowanie nastawu Turbo Klarem 24h - jest to gwarancja, że nastaw będzie pozbawiony wszelakich zanieczyszczeń i drożdży, które w późniejszym procesie mogą oddawać swój smak i mogą przechodzić do finalnego produktu.
Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych.