WHISKY YEAST  Drożdze COBRA Zobacz większe

WHISKY YEAST Drożdze COBRA

Szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky. Drożdże tworzą typową dla whisky czy bourbona charakterystykę smakowo-zapachową.

Więcej szczegółów

Informacja o dostępności tel. 81 743 89 15.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 4 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 4 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,11 zł.


12,99 zł brutto

Więcej informacji

Drożdże Coobra WHISKY YEAST to bezkompromisowo najwyższa jakość oferowana na rynku. Selekcjonowane i produkowane z najwyższą starannością by sprostać najbardziej wygórowanym oczekiwaniom naszych Klientów.

 

Szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky. Drożdże tworzą typową dla whisky czy bourbona charakterystykę smakowo-zapachową.

 

Drożdże do stosowania z zacierami ze zboża, kukurydzy, skrobi, mąki etc.. Zawierają dodatek enzymu amyloglukozydazy który ma ułatwić fermentację skrobi podczas fermentacji.

 

Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożowa, etc. Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru, aromat niezbędny by otrzymać bourbon, whisky czy wódki gatunkowe.

 

Instrukcja: zawartość saszetki należy rozsypać na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie całość dokładnie wymieszać fermentacja trwa przez 3-6 dni (w zależności od użytego surowca i temperatury otoczenia).

Do przygotowania zacieru polecamy łatwy do użycia enzym scukrzający amylaza.

 

Zawartość skrobi w wybranych produktach

ryż – 66-73%
kukurydza – 58-67%
pszenica – 57-65%
żyto – 55-58%
ziemniaki – ok. 13-25%

Produkty powiązane