Informacja o dostępności tel. 81 743 89 15.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 7 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 7 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,19 zł.
Typ fermentacji | Fermentacja górna |
Styl piwa | Stout |
Typ fermentacji : górna
Zakres temperatur fermentacji : 16-22 st.C
Stopień odfermentowania : 71-75%
Flokulacja : bardzo wysoka, gęstwa drożdżowa tworzy zwarte granulki
Tolerancja alkoholu w piwie : 12% ABV
Profil smakowy : uniwersalny irlandzki szczep polecany do mocnych i/lub ciemnych piw górnej fermentacji. W przypadku fermentacji w niskim zakresie temperatur szczep ten daje delikatny owocowy profil. Dla wyższych temperatur produkcja estrów i owocowy charakter wydatnie wzrastają.
Szczep polecany do piw w stylach : Dry Stout, Irish Red Ale, Foreign Extra Stout, Sweet/milk Stout, Oatmeal Stout, Robust Porter, Imperial IPA
Profil szczepu zbliżony do : WYEAST 1084 Irish Ale™