Informacja o dostępności tel. 81 743 89 15.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 7 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 7 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,19 zł.
Typ fermentacji | Fermentacja górna |
Styl piwa | Belgian Ale |
Typ fermentacji : górna
Zakres temperatur fermentacji : 18-24 st.C
Stopień odfermentowania : 75-80%
Flokulacja : średnia/wysoka
Tolerancja alkoholu w piwie : 15% ABV
Profil smakowy : ciekawy belgijski szczep produkujący relatywnie mało owocowych estrów. Najbardziej „powściągliwy” szczep belgijski w ofercie FM. Polecany do ciemnych belgów. Duża tolerancja na alkohol.
Szczep polecany do piw w stylach : Blond, Dubbel, Tripel, Belgian Dark Strong Ale
Profil szczepu zbliżony do : WYEAST 1762 Belgian Abbey II ™