Obniżka! Munich Classic - Drożdże suche Lallemand Zobacz większe

Munich Classic (hefeweizen) - Drożdże suche Lallemand

Drożdże Lallemand Munich Classic Wheat Beer  

Munich Classic to bawarski szczep do piw pszenicznych (hefeweizen) wyizolowany specjalnie aby wydobyć charakterystyczne cechy tego stylu - aromaty banana i goździka.

Pozwalają uzyskać pełniejszy profil piwa niż głęboko odfermentowujące drożdże WB-06.

Więcej szczegółów

Informacja o dostępności tel. 81 743 89 15.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,08 zł.


11,17 zł brutto

-30%

15,95 zł brutto

Opis

Typ fermentacji Fermentacja górna
Styl piwa Hefeweizen

Więcej informacji

Drożdże Lallemand Munich Classic Wheat Beer    

Munich Classic to bawarski szczep do piw pszenicznych wyizolowany specjalnie aby wydobyć charakterystyczne cechy tego stylu - aromaty banana i goździka. Szczep jest łatwy w użyciu i nadaje się do wielu wariacji piw pszenicznych a także do fermentacji w trudniejszych warunkach. W tradycyjnych otwartych zbiornikach, szczep ten jest odpowiedni do zbierania kolejnych pokoleń z piany w fazie wysokich krążków.  

  • Polecane do piw w stylu: hefeweizen, dunkelweizen, weizenbock, fruit ale. 
  • Fermentacja: burzliwa fermentacja może być zakończona w 4 dni w 20°C.    
  • Zakres temperatury fermentacji: 17°C (63°F) do 22°C (72°F)
  • Tolerancja alkoholu: do 9%
  • Flokulacja: niska Odfermentowanie: niskie do średniego
  • Profil: estrowy z wyraźnymi fenolami goździka i banana.       

Odfermentowanie i czas fermentacji są zależne od ilości komórek zadanych do brzeczki, jej wartości odżywczej oraz kondycji drożdży.