Drożdże Lallemand Munich Classic Wheat Beer
Munich Classic to bawarski szczep do piw pszenicznych (hefeweizen) wyizolowany specjalnie aby wydobyć charakterystyczne cechy tego stylu - aromaty banana i goździka.
Pozwalają uzyskać pełniejszy profil piwa niż głęboko odfermentowujące drożdże WB-06.
Informacja o dostępności tel. 81 743 89 15.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,08 zł.
Typ fermentacji | Fermentacja górna |
Styl piwa | Hefeweizen |
Drożdże Lallemand Munich Classic Wheat Beer
Munich Classic to bawarski szczep do piw pszenicznych wyizolowany specjalnie aby wydobyć charakterystyczne cechy tego stylu - aromaty banana i goździka. Szczep jest łatwy w użyciu i nadaje się do wielu wariacji piw pszenicznych a także do fermentacji w trudniejszych warunkach. W tradycyjnych otwartych zbiornikach, szczep ten jest odpowiedni do zbierania kolejnych pokoleń z piany w fazie wysokich krążków.
Odfermentowanie i czas fermentacji są zależne od ilości komórek zadanych do brzeczki, jej wartości odżywczej oraz kondycji drożdży.