Fermentis S-04 - Drożdże suche Zobacz większe

Fermentis S-04 - Drożdże suche

Drożdże angielskie, wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji i zdolności do wytwarzania bardzo zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie piwa. Temperatura fermentacji: 12-25°C

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,08 zł.


9,50 zł brutto

Opis

Typ fermentacji Fermentacja górna
Styl piwa AIPA, APA, IPA

Więcej informacji

Drożdże angielskie, wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji i zdolności do wytwarzania bardzo zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie piwa. Drożdże rekomendowane do produkcji szerokiego zakresu piw typu ale.

Cechy produktu:

Zastosowanie surowca: Piwa górnej fermentacji

Temperatura fermentacji: 12-25°C optymalnie 15-20°C

Kłaczkowanie i osiadanie: silne

Odfermentowanie: średnie

Dozowanie: saszetka na ok 20L

Składniki:

Drożdże (Saccharomyces cerevisiae)
Czynnik rehydratacyjny (emulgator) E491

Producent:

Fermentis Division of S.I.Lesaffre

Sposób przygotowania i warunki przechowywania:

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu

Zawartość netto:

11,5g

Przed zadaniem drożdży zaleca się sporządzenie kremu drożdżowego: na powierzchnię przegotowanej wody , wystudzonej do temp.  ok 23°C wsypać zawartość opakowania. Odstawić pod przykryciem na 15min. Następnie wymieszać.  Tak przyrządzoną gestwę drożdżową zadać do fermentora.