Informacja o dostępności tel. 81 743 89 15.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,08 zł.
Typ fermentacji | Fermentacja górna |
Styl piwa | AIPA, APA, IPA |
Drożdże angielskie, wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji i zdolności do wytwarzania bardzo zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie piwa. Drożdże rekomendowane do produkcji szerokiego zakresu piw typu ale.
Cechy produktu:
Zastosowanie surowca: Piwa górnej fermentacji
Temperatura fermentacji: 12-25°C optymalnie 15-20°C
Kłaczkowanie i osiadanie: silne
Odfermentowanie: średnie
Dozowanie: saszetka na ok 20L
Składniki:
Drożdże (Saccharomyces cerevisiae)
Czynnik rehydratacyjny (emulgator) E491
Producent:
Fermentis Division of S.I.Lesaffre
Sposób przygotowania i warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Zawartość netto:
11,5g
Przed zadaniem drożdży zaleca się sporządzenie kremu drożdżowego: na powierzchnię przegotowanej wody , wystudzonej do temp. ok 23°C wsypać zawartość opakowania. Odstawić pod przykryciem na 15min. Następnie wymieszać. Tak przyrządzoną gestwę drożdżową zadać do fermentora.