Do prawidłowego rozwoju drożdże winiarskie poza źródłem cukru potrzebują, także związków azotowych i fosforowych, w które ubogie są owoce naszego klimatu. Ze względu na ten fakt domowi winiarze powinni posiłkować się gotowymi zestawami pożywek zawierającymi te związki.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Nie ma punktów za ten produkt.
Do prawidłowego rozwoju drożdże winiarskie poza źródłem cukru potrzebują, także związków azotowych i fosforowych, w które ubogie są owoce naszego klimatu. Ze względu na ten fakt domowi winiarze powinni posiłkować się gotowymi zestawami pożywek zawierającymi te związki.
DZIĘKI DODANIU POŻYWKI UZYSKUJE SIĘ:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pożywkę rozpuścić w 1/4 szklanki wody i dodaj jednorazowo na początku fermentacji (równocześnie z drożdżami) lub w trzech równych porcjach; pierwszą - na początku fermentacji, drugą - po 3 – 5 dniach, trzecią po 10 dniach fermentacji.