Ładowanie...
Słód pilzneński jest odpowiedni jako baza do wszystkich rodzajów piw.
Słód pale ale jest używany jako słód podstawowy w bardzo wielu rodzajach piw w szczególności Ales.
Podstawowy słód do warzenia piw pszenicznych. Poprawia trwałość piany.
Słód Caramel Pale Viking Malt – (Barwa 6-10 EBC). Jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego. Nadaje piwu lekko karmelowy aromat i delikatny bursztynowy kolor. Stosowany do 20% zasypu.
Podstawowy słód produkowany metodą podłogową z najpopularniejszej angielskiej odmiany jęczmienia browarnego Maris Otter. Szeroko stosowany w angielskich browarach do klasycznych górnofermentacyjnych stylów takich jak bitter, stout, mild, pale ale. Nadaje niezwykle intensywny i wyraźny słodowy aromat gotowemu piwu.
Słód karmelowy używany w celu poprawy pienistości oraz utrzymywania się piany. Zastosowanie słodu Carapils w zasypie podnosi również odczucie pełni w gotowym piwie. Barwa: 3-5 EBC
Słód pilzneński jest odpowiedni jako baza do wszystkich rodzajów piw.