Ładowanie...
Słód Whisky 35ppm wędzony najlepszym szkockim torfem. Idealny do produkcji whisky lub jako dodatek do piw specjalnych. Wysoka zawartość fenoli: 30-45 ppm. Barwa:2,5-4,5 EBC.
Słód Carafa® Special I Weyermann® produkowany jest z jęczmienia pozbawionego łuski, dzięki czemu nie wnosi do piwa cierpkości i goryczy. Nadaje ciemno brązowy kolor oraz złożony kawowo-czekoladowy aromat. Szlachetny dodatek do piw ciemnych w stylu: Stout, Porter, Alt, Bock, Schwarzbier, "Salvator". Może stanowić do 5% zasypu. Barwa: 800-1000 EBC
Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann® to słód specjalny (prażony), stanowi szlachetny dodatek do piw w stylu: stout, porter, alt oraz do innych ciemnych piw górnej fermentacji. Słód pszeniczny czekoladowy, może stanowić do 5% zasypu.
Słód Caraamber® Weyermann® bursztynowy uzywany w red lager, amber ale i amber lager, bock, brown ale. Polepsza zacieranie, pozwala uzyskać czerwony kolor piwa.Barwa: 60-80 EBC . Do 20% zasypu.
Słód czekoladowy ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). Barwa 1100 - 1300 °EBC
Słód zakwaszający Acid Castle Malting Barwa:6-12 EBC.
Słód czekoladowy ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). Barwa 350 - 450 °EBC
Słód pilzneński jest odpowiedni jako baza do wszystkich rodzajów piw.
Słód pale ale jest używany jako słód podstawowy w bardzo wielu rodzajach piw w szczególności Ales.