Ładowanie...
Słód Caraamber® Weyermann® bursztynowy uzywany w red lager, amber ale i amber lager, bock, brown ale. Polepsza zacieranie, pozwala uzyskać czerwony kolor piwa.Barwa: 60-80 EBC . Do 20% zasypu.
Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann® to słód specjalny (prażony), stanowi szlachetny dodatek do piw w stylu: stout, porter, alt oraz do innych ciemnych piw górnej fermentacji. Słód pszeniczny czekoladowy, może stanowić do 5% zasypu.
Słód zakwaszający Acid Castle Malting Barwa:6-12 EBC.
Słód pilzneński jest odpowiedni jako baza do wszystkich rodzajów piw.
Jęczmień prażony Viking Malt jest nieczynny enzymatycznie - nie wpływa na BLG brzeczki. Najczęściej dodawany po negatywnej próbie jodowej. Wnosi posmaki palone oraz pogłębia kolor piwa.
Słód pale ale jest używany jako słód podstawowy w bardzo wielu rodzajach piw w szczególności Ales.
Podstawowy słód do warzenia piw pszenicznych. Poprawia trwałość piany.