Ładowanie...
Słód zakwaszający Acid Castle Malting Barwa:6-12 EBC.
Podnosi pełnię piwa. Daje słodki aromat karmelu, toffi, biszkoptów.
Wysoka aktywność enzymatyczna tego słodu zwiększa skuteczność procesu zacierania. Szczególnie polecany w przypadku użycia dodatków niesłodowanych zbóż.
Zwiększa skuteczność procesu zacierania, obniża pH brzeczki, polepsza fermentację, rozjaśnia kolor gotowego piwa. Szczególnie polecany w przypadku użycia dodatków niesłodowanych zbóż.
Słod o dużej ilości melanoidów, czyli związków powstających podczas reakcji Maillarda. Do pewnego stopnia imituje zacieranie dekokcyjne. Nadaje piwu czerwony odcień oraz słodowy smak. Barwa 60-80 EBC. Może stanowić do 20% zasypu. Stosuje się go w piwach w stylu: amber lager, dark lager, ale, scottish ale, red ale, amber ale, koźlak.