Ładowanie...
Słód Caraamber® Weyermann® bursztynowy uzywany w red lager, amber ale i amber lager, bock, brown ale. Polepsza zacieranie, pozwala uzyskać czerwony kolor piwa.Barwa: 60-80 EBC . Do 20% zasypu.
Słód karmelowy 150 Viking Malt pozwala nadać piwu głębszą barwę i karmelowy smak.
Dodatek słodu karmelowego 600 nadaje piwu zdecydowany karmelowy charakter i oraz utrwala ciemnobursztynowy kolor.
Słód Caramel Pale Viking Malt – (Barwa 6-10 EBC). Jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego. Nadaje piwu lekko karmelowy aromat i delikatny bursztynowy kolor. Stosowany do 20% zasypu.
Słód Cookie (bursztynowy) Viking Malt. Nadaje piwu charakterystyczny chlebowy, herbatnikowy smak oraz bursztynową barwę.
Słód Carahell® Weyermann® to słód karmelowy jasny, niezbędny do produkcji piw lekkich i bezalkoholowych: wnosi barwę i treściowość, trwalszą pianę i mocniejszy, słodowy aromat. Do 30 % zasypu, zwykle jednak stanowi do 15% (Hefe-weizen, Pale ale, Maibock). Barwa: 20-30 EBC, Ekstraktywność 77%
Słód karmelowy używany w celu poprawy pienistości oraz utrzymywania się piany. Zastosowanie słodu Carapils w zasypie podnosi również odczucie pełni w gotowym piwie. Barwa: 3-5 EBC