Ładowanie...
Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann® to słód specjalny (prażony), stanowi szlachetny dodatek do piw w stylu: stout, porter, alt oraz do innych ciemnych piw górnej fermentacji. Słód pszeniczny czekoladowy, może stanowić do 5% zasypu.
Jęczmień prażony Viking Malt jest nieczynny enzymatycznie - nie wpływa na BLG brzeczki. Najczęściej dodawany po negatywnej próbie jodowej. Wnosi posmaki palone oraz pogłębia kolor piwa.
Słód barwiący Viking Malt. Barwa 1300-1600 EBC
Słód czekoladowy ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). Barwa 1100 - 1300 °EBC
Słód Carafa® Special I Weyermann® produkowany jest z jęczmienia pozbawionego łuski, dzięki czemu nie wnosi do piwa cierpkości i goryczy. Nadaje ciemno brązowy kolor oraz złożony kawowo-czekoladowy aromat. Szlachetny dodatek do piw ciemnych w stylu: Stout, Porter, Alt, Bock, Schwarzbier, "Salvator". Może stanowić do 5% zasypu. Barwa: 800-1000 EBC
Słód czekoladowy ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). Barwa 350 - 450 °EBC