Pożywka Vitamon Combi dla drożdży winiarskich i piwowarskich Do prawidłowego rozwoju drożdże poza źródłem cukru potrzebują także witamin, związków azotowych i fosforowych. Dodanie pożywki polepsza proces fermentacji i poprawia jakość końcowego produktu. Dawkowanie 10g/ 20-30L
Mocne drożdże do miodów pitnych i win SafSpirit BC S103
Do prawidłowego rozwoju drożdże winiarskie poza źródłem cukru potrzebują, także związków azotowych i fosforowych, w które ubogie są owoce naszego klimatu. Ze względu na ten fakt domowi winiarze powinni posiłkować się gotowymi zestawami pożywek zawierającymi te związki.
Aktywne suszone drożdże winiarskie fermentujące nawet w trudnych warunkach. Bardzo dobre do win musujących. Drożdże do win białych i czerwonych. Pojedyncza dawka wystarcza na przygotowanie do 35 l wina.
Zestaw startowy - sprzęt i akcesoria na start! Fermentor 30L z pokrywą, rurką i kranem oraz filtratorem z oplotu Kapslownica dwuramienna Greta + kapsle 50szt. Cukromierz - multimierz do pomiaru stężenia cukru Termometr piwowarski OXI Aktywny Tlen służy do dezynfekcji sprzętu i akcesoriów 200g
Włoskie drożdże przystosowane do trudnych fermentacji. Podstawową ich zaletą jest niska temperatura pracy - nawet od 9°C. Alkoholizują do 16-18%.
Pojemnik fermentacyjny z pokrywką 30l Fermentor posiada atest PZH dopuszczający go do kontaktu z produktami spożywczymi Doskonały do fermentacji i przechowywania piwa, wina itp. Z powodzeniem zastąpi pojemniki szklane.
Pojemnik fermentacyjny z pokrywą, rurką i kranem 30L Fermentor posiada atest PZH dopuszczający go do kontaktu z produktami spożywczymi Doskonały do fermentacji i przechowywania piwa, wina itp. Z powodzeniem zastąpi pojemniki szklane.
Temperatura fermentacji 15-32°C.Optymalna 20-30°C.Tolerancja na alkohol do 17,7%.Przy zastosowaniu pożywki winiarskiej 10g ma 50 litrów, bez pożywki 10g na 25 litrów.Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 30°C +/- 3°C.