Uniwersalny szczep używany do fermentacji piw w stylu Saion oraz wielu innych belgijskich piw z charakterystycznych owocowym, przyprawowym i cytrusowym profilem. Szczep uwydatnia przyprawy i chmiel. Charakteryzuje się wyjątkowo głębokim odfermentowaniem. Może być używany do dofermetowania piw o wysokim ekstrakcie.
Informacja o dostępności tel. 81 743 89 15.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 12 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 12 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,32 zł.
Typ fermentacji | Fermentacja górna |
Styl piwa | Saison |
Uniwersalny szczep używany do fermentacji piw w stylu Saion oraz wielu innych belgijskich piw z charakterystycznych owocowym, przyprawowym i cytrusowym profilem. Szczep uwydatnia przyprawy i chmiel. Charakteryzuje się wyjątkowo głębokim odfermentowaniem. Może być używany do dofermetowania piw o wysokim ekstrakcie.
Typ fermentacji: górna
Flokulacja:niska
Stopień odfermentowania: 77-83%
Zakres temperatur fermentacji: 18-25 st.C
Tolerancja alkoholu w piwie: 12% ABV
Polecane do piw :
- Saison
- Biere de garde
- Witbier
- Belgian Golden Strong Ale
- Belgian Dark Stron Ale
Opakowanie zawiera ~100 mld komórek drożdżowych oraz pożywkę. Drożdże wymagają aktywacji poprzez rozbicie opakowania z pożywką znajdującą się wewnątrz głównego opakowania. Po napuchnięciu (zazwyczaj kilka dni), opakowanie zdezynfekować, odciąć róg saszetki i dodać zawartość do brzeczki. Opakowanie wystarcza na 19 litrów brzeczki o gęstości 14 blg. Starter drożdżowy jest polecany, a w wypadku piw o wyższych ekstrakcie lub lagerów - konieczny.