Zobacz większe

Wyeast 3711 French Saison - Drożdże płynne

Uniwersalny szczep używany do fermentacji piw w stylu Saion oraz wielu innych belgijskich piw z charakterystycznych owocowym, przyprawowym i cytrusowym profilem. Szczep uwydatnia przyprawy i chmiel. Charakteryzuje się wyjątkowo głębokim odfermentowaniem. Może być używany do dofermetowania piw o wysokim ekstrakcie.

Więcej szczegółów

Informacja o dostępności tel. 81 743 89 15.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 12 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 12 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,32 zł.


36,50 zł brutto

Opis

Typ fermentacji Fermentacja górna
Styl piwa Saison

Więcej informacji

Uniwersalny szczep używany do fermentacji piw w stylu Saion oraz wielu innych belgijskich piw z charakterystycznych owocowym, przyprawowym i cytrusowym profilem. Szczep uwydatnia przyprawy i chmiel. Charakteryzuje się wyjątkowo głębokim odfermentowaniem. Może być używany do dofermetowania piw o wysokim ekstrakcie.

 
Typ fermentacji: górna

Flokulacja:niska

Stopień odfermentowania: 77-83%

Zakres temperatur fermentacji: 18-25 st.C

Tolerancja alkoholu w piwie: 12% ABV

Polecane do piw :

- Saison

- Biere de garde

- Witbier

- Belgian Golden Strong Ale

- Belgian Dark Stron Ale

 

Opakowanie zawiera ~100 mld komórek drożdżowych oraz pożywkę. Drożdże wymagają aktywacji poprzez rozbicie opakowania z pożywką znajdującą się wewnątrz głównego opakowania. Po napuchnięciu (zazwyczaj kilka dni), opakowanie zdezynfekować, odciąć róg saszetki i dodać zawartość do brzeczki. Opakowanie wystarcza na 19 litrów brzeczki o gęstości 14 blg. Starter drożdżowy jest polecany, a w wypadku piw o wyższych ekstrakcie lub lagerów - konieczny.