Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 4 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 4 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,11 zł.
Typ fermentacji | Fermentacja górna |
Styl piwa | AIPA, APA, IPA |
Drożdże suche, górnej fermentacji. Wyselekcjonowane w Stanach Zjednocznonych. Nadają piwu lekki i orzeźwiający smak. Polecane do piw w stylu amerykańskim.
Cechy produktu:
Zastosowanie surowca: Piwa górnej fermentacji
Temperatura fermentacji: 12-25°C optymalnie 15-22°C
Kłaczkowanie i osiadanie: średnie
Odfermentowanie: średnie
Dozowanie: saszetka na ok 20L
Składniki:
Drożdże (Saccharomyces cerevisiae)
Czynnik rehydratacyjny (emulgator) E491
Producent:
Fermentis Division of S.I.Lesaffre
Sposób przygotowania i warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Zawartość netto:
11,5g
Przed zadaniem drożdży zaleca się sporządzenie kremu drożdżowego: na powierzchnię przegotowanej wody , wystudzonej do temp. ok 23°C wsypać zawartość opakowania. Odstawić pod przykryciem na 15min. Następnie wymieszać. Tak przyrządzoną gestwę drożdżową zadać do fermentora.