Ładowanie...
Gozdawa drożdże piwne PURE ALE YEAST 10 g Uniwersalny szczep górnej fermentacji, odporny na wysokie stężenie alkoholu. Temperatura fermentacji 16-32°C, do 20°C czysty profil, wraz ze wzrostem temperatury coraz bardziej estrowy Flokulacja wysoka. Tolerancja na alkohol 12%. Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić,w temperaturze 27°C +/- 3°C
Gozdawa Fruit Blanche G1 drożdże piwne 10 g Podobne szczepy: WB-06 Szczep drożdży górnej fermentacji dedykowany dla piw jasnych pszenicznych o bogatym profilu owocowo-estrowym. W dolnej granicy temperatury fermentacji można użyć tego szczepu do piw typu "Kölsch" Temperatura fermentacji 20-32°C, optymalna 20-24°C Tolerancja na alkohol 6,9%.
Drożdże Lallemand Munich Classic Wheat Beer Munich Classic to bawarski szczep do piw pszenicznych (hefeweizen) wyizolowany specjalnie aby wydobyć charakterystyczne cechy tego stylu - aromaty banana i goździka. Pozwalają uzyskać pełniejszy profil piwa niż głęboko odfermentowujące drożdże WB-06.
Drożdże suche, górnej fermentacji, uniwersalne, nadają się do wszelkich mocnych piw (o dużej gęstości brzeczki) typu ALE, IPA, Porter, Russian Imperial Stout. Drożdże fermentują w neutralny sposób, nie dodają żadnych aromatów, uwydatniają smak i aromat użytego słodu, chmielu i innych dodatków.
Specjalne drożdże górnej fermentacji, wyróżniające się zdolnością do wytwarzania ostrych, korzennych, wręcz pieprzowych aromatów w gotowym piwie. Dobra tolerancja na wysokie stężenia alkoholu w piwie - nawet do 11,5 % obj - czyni z drożdży Safbrew™ T-58 znakomity produkt do fermentacji mocnych piw, zawierających wiele różnorodnych składników (słody,...
French Saioson, głęboko odfermentowujący szczep nadający charkterystyczne przyprawowo-pikantne nuty oraz lekko owocowy profil. Produkuje piwa rześkie, dobrze pijalne, nie uwydatnia alkoholowych nut. Doskonałe do piw typu Saison, Farmhouse Ale, Belgian IPA.