Ładowanie...
Szczep typowy dla piw dolnej fermentacji w stylu Czeskim Data minimalnej trwałości: 03.02.2019
Szcze dolnej fermentacji z rejonu Monachium
Szczep do piw pszenicznych o wybitnie owocowym charakterze Data minimalnej trwałości: 30.08.2019
Szczep pochodzący z północnych Niemiec polecany do tradycyjnych piw górnej fermentacji, neutralny profil smakowy, niska produkcja estrów, szeroki zakres temperatur
Uniwersalny szczep górnej fermentacji o niskiej produkcji estrów, szeroki zakres temperatur stosowania
Neutralny smakowo szczep pochodzący z Wielkopolski, tradycyjnie używany do produkcji piwa Grodziskiego Data minimalnej trwałości: 05.01.2019
Czysty i świeży w smaku szczep uwydatniający w gotowym piwie chmielowość jak również i słodowość. Polecany do wszystkich amerykańskich piw typu ale Data minimalnej trwałości: 26.01.2019
Tradycyjny norweski szczep pochodzący z miejscowości Voss. Pozyskany dzięki uprzejmości Sigmunda Gjernesa. Daje piwa bogate w aromaty owocowe
Szczep dedykowany do wytrawnych piw górnej fermentacji w stylu west coast. Neutralny profil smakowy współgrający z amerykańskimi chmielami, szybka praca i wysokie odfermentowanie, dobra flokulacja. Data minimalnej trwałości: 12.01.2019
Bardzo pylisty szczep do piw w stylu New England IPA, daje przyjemny, zbalansowany profil owocowych estrów, podkreślając jednocześnie mocne chmielenie aromatycznymi odmianami chmielu. W niższych temperaturach fermentacji może dać silny profil fenolowy Data minimalnej trwałości: 26.01.2019
Drożdże suche, górnej fermentacji. Nadają piwu lekki i orzeźwiający smak. Polecane do piw w stylu amerykańskim.
Drożdże angielskie, wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji i zdolności do wytwarzania bardzo zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie piwa. Temperatura fermentacji: 12-25°C